Alegeri în Arabia Saudită

>Many readers have concerns about women wearing veils. — Getty Images
Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images

Poate e prea puțin interesant pentru cetățenii României, dar pentru Arabia Saudită e chiar un pas important în dezvoltarea unei democrații sănătoase.

Astăzi, în Arabia Saudită, au loc alegerile electorale la nivel local. Ceva ce pare obișnuit la prima vedere, ce nu iasă din monotonie. Însă aceste alegeri sunt cu totul aparte deoarece pentru prima dată în istoria acestei țări, 12 decembrie 2015, femeile pot alege cine să le reprezinte prin intermediul votului. De aceea am și căutat o poză pentru articol care să arate cum sunt femeile arabe în viața de zi cu zi îmbrăcate, ca să puteți înțelege importanța acestei zile.

Mai exact, pentru alegerile de astăzi, s-au înregistrat 978 de femei pentru a candida în aceste alegeri și 5938 de bărbați. Din păcate, în timpul campaniei electorale, din cauza religiei și a obiceiurilor de pe acele meleaguri, femeile au avut voie să vorbească doar din spatele unui zid sau să vorbească un bărbat în locul lor, care să le reprezinte. Totodată, pentru a vota, s-au înregistrat 130 de mii de femei, mai anunță oficialii din guvernul saudit. Nu sunt multe femei înscrise, dar eu cred că e un început bun, mai ales că la următoarele alegeri, prevăd că numărul acestora va crește considerabil.

_87174605_saudi_amalfaisal

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s