București vs. România

12314015_10204852195174507_8840336697857106824_n

Cu siguranță știam cu toții că zona Bucureștiului e cea mai prosperă zonă din țara noastră. Probabil am știam și că salariile sunt puțin mai mari decât în restul României.

Această hartă a PIB-ului pe cap de locuitor reflectă anormalitatea din țara noastră cu care ne-am obișnuit ca fiind normal tot ceea ce se întâmplă. După cum vedem în imagine, Bucureștiul are un PIB pe cap de locuitor chiar mai mare cu 30% față de media europeană, ceea ce nu e rău până la urmă, nu? Însă dacă stăm sa privim restul țării, vom vedea că PIB-ul e mai mic în privincie, în medie, cu 50% mai mic decât această media europeană, cea mai bogată regiune fiind regiunea vest cu 59%. Ar trebui să fiu mândru că e regiunea unde am crescut. 🙂

Partea bună a lucrurilor e că e normal să fie o diferență de PIB între capitală și restul țării. Partea proastă a lucrurilor e că niciun al stat din Uniunea Europeană nu a înregistrat vreodată așa diferență enormă între capitală și restul țării.

Ce e și mai rău în treaba asta e că tot bucureștenii vor veni cu un aer de superioritate și cu moralitatea în mâini, vorbind despre oameni leneși și săraci, dar nu pun problema că salariile sunt mult mai mici față de salariile lor.

Reclame

3 gânduri despre “București vs. România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s