România – Stat polițienesc

12311174_10204843932727951_1467644727340589647_nAm avut și eu plăcerea să va distribuția banilor pe ministere pentru bugetul de anul viitor. Nu pot spune decât faptul că am fost indignat la cifrele pe care le-am văzut.

Era de așteptat, pe fondul anexării Crimeii și a conflictelor de la granița țării noastre, să avem o creștere a bugetului MApN. E normal să-ți asiguri atât securitatea ta ca stat, cât și a cetățenilor ce trăiesc în România. Pe lângă asta am auzit pentru prima dată că există în țara asta un minister pentru societatea informațională…am înțeles că e cu servicii de urmărire, ascultat telefoane and stuff like this, dar să crească bugetul cu 130%…mi se pare că statul cam vrea să ne urmărească cu orice preț, însă e bine că încă trăim cu gândul că suntem într-o țară liberă și că nu suntem urmăriți (doar exemplu cu aplicația Messenger de pe smartphones…în termenii și condițiile dezvoltatorului scrie clar că înregistrează toate conversațiile). Plus, să nu uităm de Ministerul de Interne, care beneficiază și el de o creștere cu 20%, ajungând la 11 miliarde de lei.

Pe lângă toate acestea, în Paris, în perioada aceasta, este organizată o conferință mondială cu privire la protecția mediului și la cum ar putea țările participante (printre care și România) să reducă poluarea. Amu’ numa’ binie c-o venit Cioloș cu pretinii săi la guvernare și a tăiat 65% din fondul prevăzut pentru Ministerul Mediului, doar sunt mai importante informațiile decât defrisările pădurilor în țara noastră.

Ce este cel mai trist în acest buget este fondul prevăzut pentru Ministerul Sănătății și cel al Ministerului Educației, care au crescut cu 10, respectiv 11%, doar așa, de ochii lumii. Nu ai cum într-o țară europeană cu pretenții de țară dezvoltată să aloci mai mulți bani la MApN decât acestor două ministere pentru că uite așa generațiile ce vin din urmă nu vor mai fi la fel de bine pregătite, iar cei care au acum probleme de sănătate vor muri încet, dar sigur, în lipsa materialelor necesare în spitale.

Mai are rost să scriu concluziile?

 

Reclame

3 gânduri despre “România – Stat polițienesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s