De ce îl apreciez pe Iohannis?

Nu! Nu vreau să sune a articol de propagandă la adresa lui. A făcut (sau mai bine zis: n-a făcut) multe lucruri care ar fi trebuit să fie făcute. Mi-a pierit și urma de încredere în el cu numirea noului prim ministru, Dacian Cioloș.

Dar a făcut și Iohannis un lucru bun, acela că a oprit finanțarea Republicii Moldova cu 150 de milioane de euro. Deși sunt un susținător frenetic al Unirii Basarabiei cu România doar din respect pentru istoria comună, nu din mai mult, sunt de părere că oprirea finanțării le va da de gândit moldovenilor să caute stabilitate politică pentru că lipsește un guvern de ceva vreme acolo. Plus că din 3 partide pro-europene au rămas doar 2, PLDM-ul schimbând baricada de partea partidelor pro-ruse, astfel fiind imposibilă crearea unui guvern din cauza lipsei majorității în Parlament, iar o posibilă guvernare ar fi posibilă doar dacă ar face alianță cu PCRM, care culmea, la fel ca și cele 2 partide pro-europene, s-a folosit de imaginea Europei de Vest pentru a câștiga voturi, ceea ce mă duce cu gândul că și partidele declarate pro-europene sunt pro-europene doar pentru a atrage votanții de partea lor.

Apreciez, în final, această decizie deoarece nu poți ajuta un stat cu bani, indiferent dacă sunt rambursabili sau nu, unuia care nu are stabilitate în cadrul puterii executive, unui stat în care este posibilitatea să se formeze un guvern pro-rus.

Sunt curios, cum va argumenta unirea organizația Tinerii Moldovei, în contextul opririi finanțărilor?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s