Numărul de parlamentari

12185467_506759816162447_6526976756741654298_o

O imagine poate cât o mie de cuvinte, despre această fotografie aș vrea să discutăm azi, mai exact despre afișele ce cuprind fotografia.

Hai să luăm afișul din stânga „Klaus, nu ne grăbim! Suntem aici și gândim!”. Mass Media a tot prezentat zilele acestea după cumplitul accident că nu e o problemă de azi, de ieri autorizațiile ISU ale localurilor, adică să o luăm prin faptul că doar 7% dintre școli au această autorizație. Ce pretenție ai putea avea de la un afacerist să dețină autorizația ISU, când tu ca stat nu ești în stare să asiguri autorizațiile școlilor, care se află în proprietatea ta. Plus, trebuie menționată și lipsa unei reacții ferme ale președintelui Klaus Iohannis, care a preferat, din nou, să nu aleagă nicio baricadă, nici cea a Parlamentului, nici cea a străzii.

Al doilea afiș în schimb mi se pare prostia cruntă a poporului nostru și într-o oarecare măsură ne merităm soarta. Cum ar putea cineva să ceară doar 300 de parlamentari la 19 milioane de locuitori și în primul rând de ce? Se spune prin popor că au salarii nesimțite, că au imunitate și că sunt prea mulți.

Partea cu salariile nesimțite cade din start pentru că din bugetul anual al României se alocă 0.04% pentru asta, adica o sumă cu care nu faci nici măcar o gradiniță, plus că ar trebui să știe toată lumea că o democrație costă, dar nu într-atât încât România să nu-și poată permite.

Cât despre imunitate, e normal să o aibă. Toate statele din Uniunea Europeană au această imunitate parlamentară, plus că acel parlamentar reprezintă în interiorul Parlamentului o parte din România; e exact ca și un diplomat la scară mai mică. Orice diplomat are imunitate în țara în care a fost trimis, de exemplu diplomatul român va avea imunitate pe teriotoriul statului Singapore.

300 de parlamentari la 19 milioane!? Serios!? Adică un singur om să poată reprezenta cu succes în Parlament 64 de mii de oameni? Nu au reușit cei din Piața Universității să-și aleagă un singur lider care să-i reprezinte și au fost doar 35 de mii. Fuck this Logic! Italia, de exemplu, are aproape 1000 de parlamentari, fără să mai punem la socoteală că salariilor sunt de 24 de mii de euro pe lună, adica puțin mai mult de dublul salariului unui parlamentar român, iar italienii nu se plâng, chiar sunt mulțumiți de numărul și salariile parlamentarilor lor.

Cam atât pe azi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s