De ce guvern de tehnocrati?

În primul rând vreau să transmit pe această cale sincere condoleanțe familiilor îndurerate în urma incidentului nefericit de la Colectiv și, totodată, multă putere de luptă acelora care au supraviețuit și se află în spitale.

Vreau să scriu despre cererea străzii de a impune un guvern tehnocrat. Menționez că sunt unul dintre aceeia care a participat la revoltă, deci știu despre ce e vorba. Acest guvern tehnocrat e cam învechit, dragi cititori, și nu se mai poate aplica în contextul unei democrații. Conceptul acesta de guvern tehnocrat a apărut în anii ’80, pe vremea comunismului. Pe atunci, un anume Vlad Georgescu, de la postul Europa Liberă, îi cerea lui nenea Ceaușescu să pună măcar niște oameni competenți pe posturile de miniștrii deoarece erau doar oameni puși pe relații acolo.

Atâta vreme cât e democrație în România, cu vot universal, cu multipartidism nu mai e actual conceptul de guvern tehnocrat, mai ales cu noua lege de a înființa un partid cu doar 3 membri. Democrația îți dă posibilitatea ori să alegi partidele existente sau dacă nu te simți reprezentat, să-ți faci propriul partid.

Atât am avut de zis.

Cele bune

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s