Pro moschee în București

Deși pot fi considerat nebun de toți sau că sunt iubitor de musulmani sau că sunt chiar musulman, eu vreau să-mi arăt susținerea față de moscheea ce va fi construită în zona Romexpo din București.

Am o listă de câteva argumente care-mi susțin părerea destul de bine:

  1. În Israel, România a primit un loc pentru a-și ridica o biserică ortodoxă ținută sub comanda BOR. Zic că ar fi un gest diplomatic foarte ok pentru a permite construirea moscheei în București.
  2. România este un stat laic. Așa cum majoritatea au libertatea să fie ortodocși și să meargă la una dintre miile de biserici, așa cum eu am libertatea de a fi agnostic, la fel au libertatea și musulmanii de a fi musulmani și să-și practice credința într-o moschee.
  3. Prin construirea ei, BOR va începe să se teamă de faptul că ar putea să aibe treptat o putere mai puțin influentă asupra oamenilor (ceea ce mi-aș dori să se întâmple)
  4. Pentru că am tot văzut argumente de genul „Sunt musulamani, nu sunt cinstiți, sunt leneși etc”. Să nu uităm că suntem generalizați și noi în Italia și nu numai ca bețivi, curve și hoți. Ar însemna un alt pas către normalitatea lucrurilor.
  5. Dacă s-ar realiza, ar crește toleranța populației la alte culturi. De ce cei din Dobrogea nu se opun (în mare parte)? De ce cei din Transilvania nu se opun (la fel, în mare parte)? Pentru ca dobrogenii sunt obișnuiți cu musulmanii și îi tolerează, iar cei din Transilvania îi tolerează de atâtea sute de ani pe unguri, ce sunt catolici.

Acestea sunt argumentele mele. Orice argument în plus pro sau contra este bine venit să fie dezbătut.

Toate bune,

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s